ročni parni likalnik

Kako izbrati pravi ročni parni likalnik?

Likalnik je eden nepogrešljivih pripomočkov vsakega gospodinjstva, sodobna tehnologija pa je poskrbela za to, da je danes na tržišču na izbiro malo morje likalnikov, namenjenih za likanje različnih vrst oblačil oz. tkanin. V zadnjih letih je vse bolj popularno likanje s pomočjo pare in na voljo sta dve različici – ročni parni likalnik ali parna likalna postaja. Cenovno ugodnejša različica je parni likalnik, uporaben pa je za likanje vseh vrst oblačil, tudi za zahtevnejše in občutljivejše vrste kot so svečana oblačila, plašči, prevleke za kavč in zavese. Poleg tega da pri likanju ne ostanejo nobene gubice, poskrbi tudi za dezinfekcijo oblačil in odstrani njihov neprijeten vonj. Kako torej izbrati pravega za vaše potrebe in na kaj biti pozorni?

rocni-parni-likalnik-1

  1. Zmogljivost in vzdržljivost likalnika – pred izbiro preverite, kakšen je največji sunek pare ob pritisku gumba na ročaju in kakšna je količina kontinuiranega pretoka pare, pri čemer je količina pare odvisna tudi od višine nastavljene temperature za likanje.
  2. Drsna površina likalnika – pri parnih likalnikih so navadno drsne plošče iz nerjavečega jekla, pri čemer imajo dražji modeli površino še dodatno prevlečeno s teflonskim ali keramičnim premazom. Ko izbirate ročni parni likalnik, bodite torej pozorni na premaz plošče, saj je od tega odvisna tudi drsnost likalnika po tkanini. Pomembna informacija je tudi debelina roba likalne plošče, saj tiste s stanjšanim robom omogočajo natančnejše in lepše likanje pod gumbi, zavihki ali okoli ovratnikov in žepov.
  3. Zmožnost čiščenja vodnega kamna – pomembna funkcija parnega likalnika je način čiščenja vodnega kamna, saj je voda v Sloveniji precej trda in lahko poškoduje likalno ploščo likalnika. Za likanje tako izberite vodo iz pipe in jo pomešajte z destilirano vodo ter se s tem izognite nabiranju vodnega kamna v likalniku ali na njegovi površini.
  4. Električni priključek – ročni parni likalnik naj ima čim daljši kabel za priključitev na električno omrežje, saj si boste tako veliko lažje organizirali likalno delovno površino. Gibljivost povezave med kablom in likalnikom pa vam bo omogočila lažje likanje v vse smeri, ne da bi pri tem obremenjevali komolec ali zapestje.
  5. Samodejni izklop likalnika – odvisno od modela imajo ročni parni likalniki senzor gibanja, ki zazna, kdaj likalnik ni v uporabi in ga samodejno izključi. Na to vpliva položaj likalnika in čas, kako dolgo je ta nepremičen. Ta funkcija je zelo koristna, če pozabite izključiti likalnik, a navadno je zanjo treba odšteti nekaj dodatnih evrov.

rocni-parni-likalnik-2

Ročni parni likalnik je vsestransko uporabna naprava in poleg zgoraj naštetih dejavnikov pri njegovi izbiri bodite pozorni še na velikost rezervoarja za vodo, da ga ne boste rabili prepogosto polniti in na možnost samodejnega nastavljanja temperature za likanje različnih vrst perila. S tem bo likanje še bolj udobno, vi pa se boste še hitreje znebili kupov opranega perila ter uživali v svojih prostočasnih aktivnostih.

Akdenizin en güzel kislari antalya escort web sitemizde.

Avtor prispevka