Žaluzije

Žaluzije podjetja Roltek

Pred nakupom zunanjih žaluzij za okna je treba upoštevati nekaj stvari. Najprej se morate odločiti, iz katerega materiala želite, da so žaluzije izdelane. Na trgu je na voljo veliko različnih možnosti, zato je pomembno, da si pred končno odločitvijo vzamete nekaj časa in primerjate prednosti in slabosti posamezne vrste. Med najbolj priljubljenimi materiali, ki se uporabljajo za zunanje žaluzije, je aluminij. Ko se odločite za material, iz katerega želite, da so vaše žaluzije izdelane, morate izmeriti okna. Tako boste zagotovili, da boste kupili žaluzije, ki se pravilno prilegajo in so po namestitvi videti odlično. Pri izbiri pravega sloga zunanjih žaluzij za vaš dom ne manjka možnosti. Izbirate lahko med različnimi barvami, vzorci in materiali, da bi našli popoln videz za svoja okna. Če iščete nekaj bolj nenavadnega, so na voljo tudi številne možnosti, izdelane po meri. Ko izberete popolne zunanje žaluzije za svoj dom, je pomembno, da pri njihovi namestitvi skrbno upoštevate navodila proizvajalca. S tem boste zagotovili, da bodo videti odlično in da bodo dolga leta pravilno delovale. Z malo truda lahko dobite lepe in funkcionalne zunanje žaluzije, ki bodo izboljšale videz vašega doma.

Žaluzije

Prednosti žaluzij za okna

Žaluzije so odličen način za izboljšanje videza oken, poleg tega pa lahko pomagajo zmanjšati količino svetlobe, ki prihaja v vaš dom. Na trgu je na voljo veliko različnih vrst žaluzij, zato je pomembno, da pred nakupom opravite raziskavo. Žaluzije lahko zagotavljajo zasebnost, zastirajo svetlobo in v poletnih mesecih poskrbijo, da je vaš dom hladnejši. Tukaj je le nekaj od številnih prednosti zunanjih okenskih žaluzij: zunanje okenske žaluzije vam lahko zagotovijo zasebnost, ki jo potrebujete, ne glede na to, ali ste v notranjosti doma ali na terasi. Če želite, da bo v poletnih mesecih v vašem domu temno in hladno, lahko zunanje okenske žaluzije poskrbijo za ta trik. Če iščete dodatek za okna, ki zagotavljajo zasebnost, zakrivanje svetlobe in nadzor temperature, so zunanje okenske žaluzije odlična izbira. Ker imajo toliko prednosti, ni čudno, da so priljubljena izbira lastnikov stanovanj.

Vzdrževanje žaluzij

Če boste zunanje okenske žaluzije vzdrževali sami, morate upoštevati nekaj stvari. Najprej se morate prepričati, da imate pravo orodje za to delo. Potrebovali boste lestev, krtačo za prah in sesalnik. Ko boste imeli ustrezno orodje, lahko pričnete z rednim čičenjem. Glede na to, kako pogosto jih uporabljate, jih boste morda morali čistiti enkrat na mesec. Najboljši način, da jih očistite je, da jih najprej posesate, nato pa jih očistite s krtačo za prah. Če so še posebej umazane, jih lahko obrišete z vlažno krpo. Očistite jih z blago raztopino mila in tople vode. Ne uporabljajte ostrih kemikalij ali abrazivnih čistil, saj se lahko poškodujejo. Z upoštevanjem teh preprostih nasvetov lahko poskrbite, da bodo vaše zunanje okenske žaluzije dolga leta videti kar najbolje. Če so zunanje okenske žaluzije še posebej umazane, boste morda morali uporabiti močnejšo čistilno sredstvo. Po čiščenju s to raztopino žaluzije dobro sperite. Če je mogoče, odprite žaluzije in jih pustite, da se nekaj ur sušijo na zraku. Če tega ne morete storiti, lahko žaluzije posušite s sušilnikom za lase z nizko nastavitvijo. Prepričajte se, da je sušilec za lase od žaluzij oddaljen vsaj šest centimetrov, da jih ne poškodujete. Čiščenje zunanjih okenskih žaluzij ni zahtevno, vendar zahteva nekaj časa in truda.

vzdrzevanje-zaluzij-1

Integrirani komarniki v žaluzije

Če iščete način, kako komarjem preprečiti vstop v dom, razmislite o vgradnji že integriranih komarnikov skupaj z okenskimi žaluzijami. Tovrstno mreža zagotavlja učinkovito zaščito pred komarji in drugimi žuželkami. Ne le da zagotavlja zaščito pred piki, ampak tudi pomaga, da v vašem domu ni insektov, ki lahko prenašajo bolezni. Vgrajena mreža proti komarjem je idealna rešitev za tiste, ki živijo na območjih, kjer so pogoste bolezni, ki jih prenašajo komarji. Prav tako je dobra izbira za tiste, ki se želijo izogniti uporabi insekticidov ali drugih kemikalij v svojem domu.

Lastnosti žaluzij

Če iščete način, kako doseči popolno temo v prostoru, so zunanje žaluzije popolna rešitev. Te žaluzije so zasnovane tako, da zagotavljajo maksimalno zatemnitev, zato boste lahko mirno spali, tudi če se odločite za njihovo uporabo v spalnem prostoru. Zaradi svoje zasnove zunanje žaluzije zagotavljajo tudi odlično izolacijo pred vročino in mrazom. Tako ne boste uživali le v dobrem spancu, temveč boste prihranili tudi pri stroških za energijo. Če iščete eleganten način za zagotavljanje zasebnosti, so žaluzije odlična izbira. Te žaluzije v zaprtem stanju spominjajo na rolete, zagotavljajo pa enako raven zasebnosti in nadzora svetlobe. Poleg tega jih je enostavno namestiti in upravljati. Kevlar v sistemu žaluzij je izjemno močan, zato se vrvica nikoli ne raztegne. To zagotavlja, da bodo vaše žaluzije ostale popolnoma poravnane, ne glede na to, kako dolgo jih boste uporabljali. Posebej oblikovana vodila zagotavljajo dodatno varnost in zaščito, elegantna zasnova brez vijakov pa mu daje uglajen videz. Glavni material, ki se uporablja, je aluminij. Vedno je prašno barvan in ga nikoli ni treba prebarvati. Izbirate lahko med široko paleto odtenkov RAL in drugih barvnih kart.

Written by