kamini

Kamini v vaš dom prinašajo več prednosti. Preverite katere!

Vsi verjetno poznate stari dobri kamin – osrednji del vsake kuhinje ali dnevnega prostora hiš naših babic. Čeprav nas kamini spominjajo predvsem na življenje na vasi v starih časih, pa danes temu še zdaleč ni več tako. Te sodobno zasnovane ogrevalne naprave se namreč vse pogosteje znajdejo v modernih domovih v mestih, zelo popularni pa so tudi v luksuznih hišah in stanovanjih. Zakaj je temu tako pa si preberite v nadaljevanju.

Čar ognja

Kamini s svojo privlačno toploto spodbujajo predvsem medsebojno povezovanje in kakovostno preživljanje časa z družino in prijatelji. Ogenj ima namreč nek prav poseben čar, ki za nekaj desetletji zavrti čas nazaj in nas vrne v obdobje, ko so bili pristni človeški stiki še kako pomembni. Ljudje končno cenimo pomen kakovostno preživetega časa, daleč stran od ekranov.  Dolgi večerni pogovori so idealen način, da svoje misli umirite in zbistrite. Kamini na drva so zato idealna priložnost, da ponovno stkemo vez z naravo in se ob prijetnem družabnem večeru posvetimo tistim, ki nam v življenju največ pomenijo.

Kamini sodobnega časa

Današnji kamini niso več namenjeni le ogrevanju domov. Seveda to nalogo še vedno odlično opravljajo. Še več – s kamini na drva lahko v zimskih mesecih tudi precej prihranite. Se pa ljudje za nakup kamina odločijo tudi zaradi odlične estetske popestritve doma, sentimentalnosti in spominov na otroštvo, ko se je hladne zimske noči preživljalo ob kaminskih pečeh. Pri Pečarstvu Hrovat za vaš dom ponujajo odlične rešitve. Kamin namreč lahko, ob upoštevanju zmožnosti in strankinih želja, pripeljejo v čisto vsak dom.

kamini-sodobnega-casa-1

Da bo vaš kamin kar najbolje opravljal svojo nalogo, mora biti narejen iz kakovostnih materialov, kot sta kamen in toplotno odporni pečarski omet. Zelo priljubljena je tudi uporaba stekla vrhunske kvalitete, skozi katero boste lahko opazovali živahno igro ognjenih plamenov. Na tak način boste lahko zelo učinkovito popestrili romantične večere v dvoje.

Kamini, ustvarjeni za sodobnega človeka

Prvo mesto uporabnosti in kvalitete zagotovo zasedajo vgradni kamini na drva. Vsebujejo kaminski vložek in so v modernem času verjetno ena izmed bolj priljubljenih naprav, za katero se odločijo stranke. Se tudi vi že dlje časa spogledujete z idejo o izgradnji lastnega kamina, pa ne veste ali je to prava odločitev za vas? Potem se za nasvet obrnite na strokovnjake Pečarstva Hrovat. V njihovem podjetju namreč prav vsak najde primeren kamin na drva zase. Izbirate lahko med široko ponudbo kaminskih vložkov najbolj priznanih proizvajalcev, kot so Spartherm, Brunner in Hoxter.

Večina modernih kaminov je kombiniranih, kar pomeni da delujejo toplozračno-akumulacijsko. S takim načinom ogrevanja kamini zagotavljajo hitro ogrevanje prostora, toploto pa oddajajo še več ur po prenehanju gorenja. Velika prednost današnjih kaminov je tudi enostavna uporaba in vzdrževanje. Zato si ga radi privoščijo tudi tisti uporabniki, ki živijo hiter in dinamični življenjski slog.

Privoščite si razkošno razvajanje

Kakovostni moderni kamini na drva so resnično primerni za čisto vsak slovenski dom. Ne glede na to, kako zahtevne so želje stranke, naloga proizvajalca je, da preseže njena pričakovanja. S pomočjo naprednih tehnik, znanja in vrhunskih materialov je namreč mogoče ustvariti prave toplotne čudeže. Ravno zato je izpeljava projekta izgradnje kamina na drva tako unikatna in individualna. Niti dve stranki si namreč nista popolnoma enaki. Le resnično dober ponudnik pa bo izdelal tak kamin, ki bo naročnika zares navdušil. Le najboljše je namreč dovolj dobro.

Že sam način življenja in karakter osebo tako specifično izoblikujeta, da je popolnoma logično, da zgolj nekaj različnih modelov kaminov ne bo dovolj. Za primer vzemimo umirjeno in preprosto štiričlansko družina in samskega poslovneža. Morda nekoliko klišejsko, pa vendar je naš namen poudariti razliko. Njihove želje in zahteve so popolnoma različne, njihove domove pa s tem razlogom krasijo kamini drugačnega dizajna.

kamini 1

Dober proizvajalec v svoji zbirki na voljo kar nekaj različnih izvedb tega priročnega ogrevalnega izdelka. Pa vendar se bodo tiste najbolj zahtevne stranke najraje odločile za unikaten kamin na drva, kjer bo čisto vsaka podrobnost prilagojena njihovim visokim zahtevam. Kamini za petičneže morajo dosegati najvišje standarde, saj je njihova vloga v prvi vrsti predvsem estetska.

Spet drugi uporabniki pri svojem kaminu iščejo predvsem funkcionalnost in uporabnost. Hitra in enostavna rešitev v tem primeru je predvsem sistemski kamin na drva, ki pa je prav tako izdelan le iz najboljših materialov. Večinoma gre za standardne, že oblikovane kaminske vložke, ki pa se jih seveda vedno lahko prilagodi v skladu z željami stranke.

Kamin na drva je, ne glede na to kako sofisticirano je oblikovan, idealna odločitev za vse tiste, ki želite sebi in svojim najdražjim privoščiti nekaj več. Ker zagotovo zase in svoje bližnje želite le najboljše vam svetujemo, da pri izbiri ponudnika ne pristanete na nič manj kot le vrhunsko. Kamin na drva naj bo ustvarjen samo za vas in skladen s prostorom, v katerem se nahaja. Vendar pa je zagotovo tista glavna prednost, ki vam jo kamin nudi, zagotovo ustvarjanje nadvse prijetnega ambienta za druženje. Ob presketanju ognja se bo čas kar ustavil, vi pa boste lahko uživali v danem trenutku.

Avtor prispevka