sončne elektrarne

Sončne elektrarne; prihodnost pridobivanja elektrike

Ob omembi sončne elektrarne so pojmi, ki vsakemu padejo na pamet – ekološko, trajnostno, napredno, dolgoročna naložba, prihranek. Dejansko gre za skupek vsega prej navedenega, postavitev sončne elektrarne pa prava odločitev. Danes želimo razjasniti vse o postavitvi sončne elektrarne – danes še vedno večinoma za samooskrbne namene.  Vedno bolj privlačna ideja pa je uporaba sončne elektrarne za javno dobro. Sama ideja gre z roko v roki s potrebo po skrbi za okolje in vedno večji ekološki ozaveščenosti ljudi.

Eden izmed vodilnih podjetij na področju izgradnje manjših samooskrbnih sončnih elektraren pri nas, Sol Navitas, ponuja številne opcije izgradnje in rešitve, s katerimi boste prihranili pri pridobivanju električne energije, ki je z vsakim letom dražja. Izgradnja samooskrbne sončne elektrarne se kaže kot odličen način investicije v prihranek.

Net metering za neodvisnost od dobavitelja elektrike

Net metering je tuj izraz za samooskrbo z električno energijo. Postavitev sončne elektrarne zahteva kar nekaj urejanja potrebne dokumentacije. So vam pa pri Sol Navitas vedno pripravljeni pomagati z ureditvijo vse potrebne dokumentacije, nato pa postavitvijo sončne elektrarne na ključ – ki je mimogrede, ob vsej birokraciji, še najbolj enostavna.

Na mesečnem nivoju se predvideva prihranek do kar 75 odstotkov, celotna investicija v izgradnjo sončne elektrarne pa naj bi se odjemalcu povrnila v obdobju desetih let. Ko tehtate opcije za in proti, ne glejte kratkoročno, saj tako ne boste uvideli prednosti, ki vam jih sončna elektrarna prinaša. Na izgradnjo glejte kot na naložbo – tako z odločitvijo ne boste več v dilemi.

Od povpraševanja do varčevanja

Samooskrbno sončno elektrarno lahko postavi gospodinjski ali mali poslovni odjemalec, ki pa mora biti lastnik merilnega mesta, kjer se bo tovrstna elektrarna postavila. Pred pričetkom del je potrebno s strani distribucijskega operaterja pridobiti soglasje za priključitev. Ko je prva ovira premagana, sledi pridobitev subvencije Eko sklada za izgradnjo sončne elektrarne – ki je dobrodošla, ni pa pogoj za izgradnjo. Elektrarno vam nato montirajo, bodisi na streho ali fasado, vaša pot varčevanja z elektriko pa se lahko začne.

sončne elektrarne 1

Do samooskrbe z električno energijo vas loči nekaj ključnih korakov:

  1. Povpraševanje – na spletni strani izpolnete obrazec in ga pošljete, svetovalec pa vas nato kontaktira.
  2. Neobvezujoča ponudba – s pomočjo vseh potrebnih informacij se sestavi ponudba, ki jo nato skupaj s svetovalcem pregledate. V kolikor želite, se s projektantom dogovorite za brezplačen ogled na mestu, ki je predviden za izgradnjo elektrarne. Tako bo svetovalec, skupaj z vami, najlažje prišel do optimalne rešitve in sestavil končno ponudbo.
  3. Sklenitev pogodbe in priprava dokumentacije – če je ponudba za vas sprejemljiva, potem sledi podpis pogodbe. Naslednji korak je tisti najmanj hvaležen – urejanje vse potrebne dokumentacije. V tem koraku lahko pridobite tudi subvencijo Eko sklada za izgradnjo energetsko trajnostnih virov energije. Subvencijo vam seveda uredi ponudnik.
  4. Postavitev elektrarne – zadnji korak pred začetkom uporabe elektrarne je montaža. Namestitev na izbrano mesto na objektu je strokovna in kvalitetna. Po zagonu samooskrbne elektrarne pa lahko nemudoma začnete s pridobivanjem sončne energije in brezplačna elektrika je že tu.

Prava izbira ponudnika je ključ do zadovoljstva

Ker gre za relativno visoko investicijo, je pomembno, da izberete ponudnika, pri katerem boste začutili zaupanje. Pri Sol Navitas vam nudijo samooskrbne sončne elektrarne, ki za svoje delovanje uporabljajo vrhunske razsmernike in optimizatorje Solar Edge. Poleg visoke kakovosti, so izdelani v skladu z vsemi pravilniki in predpisi.

Za izgradnjo elektrarne vam montirajo solarne module le priznanih svetovnih proizvajalcev, vodilnih na svojem področju: Longi, Jolywood, Trina Solar. Module na streho pritrdijo z lastno aluminijasto nosilno konstrukcijo CONSOL. Konstrukcijo so pri podjetju razvili sami in je plod dolgoletnih izkušenj in znanja. Njihovo konstrukcijo pa se ne uporablja samo na domačih tleh, ampak tudi v številnih evropskih državah.

sončne elektrarne

Za svojo kvaliteto vam jamčijo s kar desetletno garancijo. To si lahko privoščijo le najbolj usposobljena in kakovostna podjetja, saj tako zastavijo svoje dobro ime. Hkrati so v kakovost svojega dela sto odstotno prepričani, kar pa je popolnoma upravičeno. Uporabljajo namreč le najkvalitetnejše in preverjene vgradne komponente, kljub temu pa so njihove cene še vedno zelo konkurenčne.

Živeti na sončni strani

Sodobni človek dela vedno večje premike nazaj k naravi, kjer tudi išče rešitve za probleme. Ti so nastali ravno zaradi separacije človeka od narave  v preteklosti, glavni krivec pa je bil skokovit industrijski razvoj. Danes se sončna energija izkazuje kot najboljša trajnostna energetska rešitev, saj je najčistejša, za njeno pridobivanje pa je potreben le minimalen poseg v okolje. Za enkrat še v samooskrbne namene, si pa naravovarstveniki prizadevajo razširitev njene uporabe tudi na večjo skalo – pridobivanje elektrike s strani energetskih dobaviteljev.

 

Written by