Pametni domofon

Brezžični domofon s kamero za večjo varnost vašega bivanja

Domofoni na Comfort-el so prava izbira za vaš dom. Pametni domofon deluje zanesljivo, varno in zdržijo dolgo dobo. Lahko jih sestavite skupaj, tako da jih lahko prilagodite svojim željam in tudi potrebam (na voljo so vam na primer avdio, video, čitalec prstnih odtisov, tipkovnica itd.). Izdelujejo jih v Evropski uniji, in sicer po visokih kakovostnih standardih ter po vseh varnostnih zakonitostih. Zato takšni domofoni vedno izpolnjujejo merila s področij tehnologij in ekoloških smernic. Tudi v pogojih, ki niso najbolj ugodni, ostanejo odporni in trpežni. Na voljo pa so vam tudi druge možnosti, na primer domofon s kamero in pametni domofon z naprednimi funkcijami.

Izbira pravega domofona za vaš objekt

Če želite izbrati primeren domofon, je pomembno, da se odločite za kakovosten model iz ponudbe priznanih blagovnih znamk. Ti domofoni vam bodo nudili številne napredne funkcije (tovrstne funkcije ima pametni domofon), in s tem izboljšali vašo uporabniško izkušnjo. Preden se odločite za nakup, pa se vendarle morate vprašati, za kakšne namene oziroma objekt domofon potrebujete, saj se med seboj lahko precej razlikujejo glede na namen uporabe. Če iščete domofon za različne vrste objektov, kot so hiše, bloki ali zgolj pisarne, ste na pravem mestu. V ponudbi na spletni strani comforl-el.com imajo kakovostne domofone, med katerimi lahko izbirate tudi modele s kamero.

Izbira domofona Bticino Sfera za večstanovanjske objekte

Pametni domofon Bticino Sfera je idealna rešitev za večstanovanjske objekte, kot so bloki in stanovanjske zgradbe. Pametni domofon je zelo prilagodljiv in se lahko namesti vodoravno ali navpično, kar ga naredi odlično izbiro za kakršno koli namestitev. Zunanja tabla je na voljo v avdio in video različici (tudi domofon s kamero), ki sledijo dvema linijama, ki sta Nova Sfera in Sfera Robur. Nova Sfera se pohvali s svojim sodobnim videzom, medtem ko je Sfera Robur znana po svojem ohišju, ki je robustno in trpežno ter popolnoma primerno tudi za spomeniško zaščitene objekte. Domofoni Bticino Sfera so zares kakovostni, prijetno na pogled in nadgradljivi ter zaradi svojih lastnosti zadovoljijo potrebe še tako zahtevnega uporabnika.

Pametni domofon
Pametni domofon – varno in enostavno upravljanje vhoda v vaš dom

Izbira domofona za hiše in pisarne: Bticino Linea 3000, Legrand in Doorbid

Preglejte ponudbo na www.comfort-el.com, saj imajo v ponudbi različne vrste domofonov za hiše in pisarne, ki jih proizvajajo priznani proizvajalci kot so Bticino, Legrand in Doorbid. Pametni domofon Bticino Linea 3000 domofon je napreden in nadgradljiv domofon, ki je izredno kvaliteten, saj je proizveden v Evropi in ima številne reference po Evropi. Video domofon dvostanovanjski (ali enostanovanjski) Bticino Linea 3000 je zasnovan je za eno ali dve stanovanji, hišo ali pisarno, in ima okroglo preklopljivo tipko zunanje enote, ki omogoča uporabo ene tipke za eno stanovanjsko enoto in dveh tipk za dve stanovanjski enoti. Bticino Linea 3000 je na voljo v avdio ali video različici, ter v video različici z brezstičnim čitalnikom za odklepanje vrat.

Legrand je hišni video domofon, ki je preprost in sodoben, ter ga lahko enostavno namestite sami in ga z nakupom dodatne notranje enote nadgradite za uporabo v dvostanovanjskem objektu, tako da postane video domofon dvostanovanjski. Prav tako nudijo kvalitetne rešitve in so primerni za uporabo v pisarnah in hišah. Video domofon dvostanovanjski je prilagodljiv in se lahko enostavno namesti v različne prostore, hkrati pa so izjemno varni in zanesljivi. Video domofon dvostanovanjski vam omogoča tudi, da lahko na notranji enoti vidite in se pogovarjate z osebo pred vrati, ne da bi se morali premakniti iz vašega stanovanja. To je še posebej koristno, če imate otroke ali starejše osebe v hiši, ki potrebujejo več varnosti.

Funkcionalnost modernih domofonov: video in WiFi domofoni

Moderni domofoni so bistveno naprednejši od tistih, ki smo jih poznali v preteklosti. Omogočajo ne le klasičen poziv in avdio pogovor, ampak tudi video pogovor in celo spremljanje dogajanja z dodatnimi kamerami. Video domofon oziroma domofon s kamero vam omogoča video pogovor z osebo, ki stoji pred vašimi vrati, in tako lahko preverite, kdo želi vstopiti. Še naprednejši brezžični domofon s kamero pa vam omogoča prejem poziva in celotne slike pred vašimi vrati na mobilni telefon in tako lahko odprete vrata od kjerkoli in kadarkoli. Brezžični domofon s kamero vam tako omogočajo boljšo varnost in udobnost v vašem domu.

Video domofon dvostanovanjski
Dvostanovanjski video domofon – varno in enostavno komuniciranje

Brezžični domofon s kamero, imenovan tudi video domofon, je v današnjem času skorajda nuja za popoln nadzor nad tem, kdo vstopa v vaš dom. Cena video domofona je v povprečju za 15% višja od avdio izvedbe, vendar pa je ta razlika zanemarljiva glede na funkcionalnost, ki jo ta model nudi. Sodobni video domofoni vam omogočajo, da na zunanjo enoto priključite notranjo avdio ali video enoto, hkrati pa lahko tudi obstoječo avdio enoto kadarkoli zamenjate za video enoto, če imate na vhodu nameščeno kamero.

Moderni domofoni vam omogočajo enostaven dostop do vašega doma z uporabo različnih metod, kot so prstni odtisi, RFID brezstični ključki ali vnos PIN kode preko tipkovnice. Notranja enota lahko predstavlja LCD zaslon, enoto za prostoročno upravljanje ali slušalko, ki vam nudi prilagodljivost vašim potrebam. Z notranjo enoto lahko odpirate več vhodov, kot so vhodna vrata, zapornice ali dodatna vrata in osvetlite stopnišče. Interkom je funkcija, ki jo omogočajo mnogi domofoni in ki omogoča komunikacijo med več notranjimi enotami v stanovanju. Povezati jih je lahko možno tudi z pametnimi inštalacijami in preko notranje video enote ali telefona upravljate luči, senčila, ogrevanje ali zalivanje vrta. Pametni domofon je zelo priljubljen med ljubitelji sodobne tehnologije, ki želijo imeti popoln nadzor nad svojim domom. Če želiš še več informacij, pošlji povpraševanje.

Varnostni sistem doma z domofoni

Domofoni so danes pomemben del varnostnega sistema v domu, saj vam omogočajo preverjanje dogajanja pred vrati, ne da bi kdo pritisnil na tipko vhodnega tabloja. Moderni domofoni so primerni tudi za pisarne in imajo funkcijo sprejemna pisarna, ki omogoča avtomatsko aktivacijo ključavnice ob pozivu. Bticino Sfera domofoni za večstanovanjske objekte so modularni, kar pomeni, da jih lahko prilagodite svojim potrebam. Zunanje enote imajo kamero, stanovalci pa se lahko odločijo za različne notranje enote, kot so slušalka, LCD zaslon ali prostoročna notranja enota. Bticino Sfera so odlična rešitev za bloke, saj vsak stanovalec lahko samostojno in neodvisno od sosedov izbere notranjo enoto. Popravilo domofonov je zelo učinkovito, saj so deli vedno na zalogi in se lahko popravi v roku treh dni, stroški pa so nizki, saj se lahko zamenja le posamezna komponenta.

Nasveti za nakup

Ena izmed najpomembnejših stvari, na katero morate biti pozorni, je varnost. Osnovni namen domofonov je, da vam povečajo varnost in zaščitijo vaš dom. Zato je izjemno pomembno, da izberete model, ki je izdelan v skladu s evropskimi standardi varnosti. Veliko domofonov na trgu ne zadostuje tem kriterijem, kar lahko pomeni, da lahko računalniški hekerji enostavno dostopajo do vašega doma. Zato bodite pozorni na to, da izberete varnostno zanesljiv model, ki bo zaščitil vaš dom.

Rezervni deli so zelo pomembni, ko gre za domofone. Veliko kupcev, ki so v preteklosti kupili poceni domofon neznanega proizvajalca iz Kitajske, se je pritoževalo, da so delovali le 2-3 leta, potem pa so se pojavile težave. Še večji problem pa je bil, da nadomestnih delov ni bilo na voljo, in da jih nihče ni želel servisirati. Domofoni proizvajalcev Bticino in Legrand sicer stanejo nekoliko več, vendar so zelo zanesljivi in za starejše modele še vedno na voljo rezervni deli.

Domofoni so dnevno izpostavljeni vremenskim in mehanskim vplivom, zato je zelo pomembno, da so izdelani iz kakovostnih in trpežnih materialov, ki jim zagotavljajo dolgo življenjsko dobo. Nepredvidljive vremenske razmere, kot so huda vročina in izpostavljenost soncu, mraz, veter, sneg in dež, lahko povzročijo težave s komponentami naprave. Zato je zelo pomembno, da izberemo domofon, ki je zasnovan tako, da se lahko spopade z vsemi vremenskimi pogoji. To lahko zagotavlja, da bo domofon deloval kot mora, ne glede na vremenske razmere, ter bo tako zagotavljal zadostno zaščito pred vremenskimi in mehanskimi vplivi.

Nadgradljivost sistema je pomembna stvar, ki jo je treba upoštevati pri nakupu novega domofona. Ko kupujete domofon, se lahko zgodi, da niste prepričani, ali želite imeti eno ali več notranjih enot na različnih mestih. V trgovini lahko izbirate med seti, ki običajno vsebujejo zunanjo in notranjo enoto. Če želite, da je video domofon dvostanovanjski, lahko k setu dodate še dodatno notranjo enoto. Pomembno je, da je celoten sistem nadgradljiv, da se lahko v prihodnosti širi ali zamenja z naprednejšim, brez večjega gradbenega posega. Nekateri domofonski sistemi omogočajo, da se na zunanjo enoto dodajo dodatne ločene kamere, kar je koristno v primeru prehoda iz avdio na video sistem.

Video domofon s kamero
Video domofon s kamero – varnost in preglednost na vašem pragu

Povezljivost je zelo pomembna za pravilno delovanje domofona. Brezžični domofoni so enostavni za vgradnjo, vendar jih ne priporočamo, razen v primerih, kjer žična povezava res ni izvedljiva. Izkazalo se je, da je delovanje brezžičnih domofonov odvisno od baterije, moči WiFi signala in drugih motenj, kar lahko povzroča težave pri vsakodnevni uporabi. Bticino domofoni v naši ponudbi so zelo zanesljivi, saj so povezani na lastni napajalnik v omarici in potem do notranje enote, tako da pride do motenj delovanja le v primeru izpada elektrike. Dvožilna povezava poleg tega zagotavlja izjemno kakovost prenosa video in avdio signala ter podatkov. To zagotavlja, da domofon deluje kot mora in zagotavlja varno in zanesljivo komunikacijo.

Domofoni v ponudbi so združujejo tehnološke inovacije in estetski dizajn. Pametni domofon danes ni več le zunanja plošča s tipkami za poziv, ampak je združuje zmogljivosti in dizajn. Zunanje table so izdelane iz kakovostnih materialov in estetsko izpopolnjeni na takšen način, da nudijo maksimalno zaščito in moderen dizajn. Domofoni Linea 3000 so izdelani iz Zamak cinkovih zlitin, kot so cink, aluminij, magnezij in baker, zato so odporni na neposredne udarce in različne vremenske vplive. Pokrov je robusten, a hkrati tudi eleganten, na sredini pa ima okroglo tipko, ki omogoča eno in dvostanovanjsko izvedbo. Na voljo so tudi različice z vgrajeno kamero in celo RFID čitalcem za brezstično odpiranje vrat. To pomeni, da lahko izberete tisti domofon, ki najbolje ustreza vašim potrebam in estetskim zahtevam.

 

Avtor prispevka