otroški fotelj

Otroški fotelj za opremo sodobne otroške sobe

Oprema za otroško sobo mora biti zabavna za otroka, obenem pa tudi uporabna in primerna za otrokov razvoj. Med priljubljene kose otroškega pohištva spadajo otroški fotelji. Otroški fotelj je pomanjšana različica fotelja, kamor se otrok lahko samostojno usede. Na voljo so v različnih velikostih, oblikah in barvah, tako da se najde primeren prav za vsakega otroka, ne glede na spol in leta. Načeloma so otroški fotelji mehki in prenosljivi, tako da se jih lahko uporablja v vseh prostorih stanovanja. V nadaljevanju si preberite, zakaj je nakup otroškega fotelja dobra investicija.

Prednosti otroških foteljev

Otroški fotelji so priljubljen kos pohištva za otroške sobe. Primerni so za vse otroke, ki lahko že sami sedijo. Njihov namen je, da se lahko na njih otroci udobno usedejo, preden dovolj zrastejo, da lahko normalno uporabljajo sedeže, fotelje in kavče, ki so namenjeni tudi odraslim. Tako kot otroški stoli, je največja prednost otroških foteljev ta, da se otrok brez pomoči starša usede in tudi vstane. Stol oz. otroški fotelj, ki je primeren za velikost otroka je pomemben, saj se tako otrok nauči vstajanja iz sedeža. Poleg tega pa se otrok z otroškim foteljem počuti enakovreden odraslim, ki udobno sedijo na sedežih, ki so narejeni za njih.

Različni modeli otroških foteljev

Otroški fotelji pridejo v različnih oblikah, barvah in velikostih. Najpogosteje so narejeni iz stiropora in pene. Oba materiala sta lahka in zato sta med najbolj primernimi za otroke. Stiropor in pena otroka varujeta pred poškodbami, poleg tega pa sta lahka za prenašanje iz enega prostora v drugega. Otroški fotelji za otroke imajo prevleko narejeno iz različnih materialov, ki so načeloma na dotik mehki, kot je npr. pliš. Poleg tega se večino prevlek lahko sname in opere. To je predvsem priporočljivo za mlajše otroke, ki se pogosto polijejo ali umažejo. Konec koncev pa je snemljiva prevleka velika prednost, da se lahko vsaka umazanija tudi učinkovito opere.

Otroški fotelji so primerni za najmlajše, ki so šele začeli sami sedeti, pa tudi za starejše, ki že hodijo in se samostojno igrajo. Različni motivi in barve so velika prednost, da so otroški fotelji tako priljubljeni med otroci. V primeru, da je fotelj v obliki živali ali priljubljene barve, bo za otroka bolj zanimiv in bolj pogosto ga bo uporabljal. V nekaterih primerih se lahko otroški fotelj raztegne in nastane postelja. Tako lahko fotelj uporabite kot ležišče za popoldanski počitek.

otroski-fotelj-1

Kakšen otroški fotelj izbrati?

Ko se odločate, kakšen otroški fotelj izbrati, upoštevajte nekaj dejstev. Najprej se vprašajte o otrokovih letih. Mlajši kot je otrok, bolj mehak naj bo otroški fotelj. Upoštevajte tudi kakšni so ročaji in naslonjalo, da bo za otroka fotelj čimbolj udoben. In pa glejte na dimenzije, da ne bo otroški fotelj prevelik ali premajhen. Če je otrok že večji, naj bo fotelj bolj trden, da bo lahko otrok udobno sedel. Večji otroci bodo morda na otroškem fotelju gledali knjige in pri nekaterih modelih je všit tudi dodaten žep za shrambo knjig.

Najpomembnejše pa je, da izberete obliko in motiv otroškega fotelja, ki je otroku pri srcu. Če ima otrok rad zeleno barvo, kupite zelen fotelj ali pa če je njegova najljubša žival lisica, je morda taka oblika otroškega fotelja prava izbira.

Avtor prispevka