polikarbonatne plošče

Zakaj so polikarbonatne plošče tako zelo priljubljene in kje vse vam lahko pridejo prav?

Polikarbonatne plošče so izdelane iz izjemno kakovostne posebne plastike oz. umetne mase, ki je zelo trdna, odporna, prosojna, kot steklo, topla, hkrati pa cenejša od drugih kritin, zato so polikarbonatne plošče izjemno popularne med kupci, ki jih kupujejo za nadstreške in rastlinjake. Prednost teh plošč je gotovo v tem, da pod njimi ni treba imeti luči podnevi, saj skozi njih seva sončna svetloba, vendar ne prepuščajo UV žarkov, ker so proti njim zaščitene. Zato boste pod njimi zelo varni, pa vendar na svetlobi. Hkrati so lahka kritina, zato ne obremenijo nosilcev in prenašajo večjo težo snega.

Zakaj so polikarbonatne plošče popularne?

Polikarbonatne plošče so cenejše v primerjavi s skoraj vsemi drugimi plastičnimi ploščami in drugimi kritinami za nadstreške. Nadstreške imate lahko nad vrati, okni, na balkonu ali terasi na vrtu in dvorišču, za garažo ali rastlinjak in letno kuhinjo. Z njimi je lažje delati, kot s steklom ali akrilom. Uporabite te plošče za svoj naslednji projekt po meri.

 polikarbonatne plošče

Te plošče so vsestransko uporabne, saj so vzdržljive in enostavne za delo. Polikarbonatne plošče je mogoče uporabiti na stotinah projektov po meri. Odlične so za pokrivanje teras in pergol, za strešna okna, rastlinjake po meri in druge strukture. Ljudje jih uporabljajo celo za solarne kuhalnike in kompostnike. Njihova uporaba ni omejena.

Vedno več se z njimi pokrivajo različni nadstreški z različnimi nagibi in obremenitvami snega. Zato so tudi izdelane kot votle ali polne in v več debelinah za vsak primer in vse situacije glede na kraj, kjer je stavba in glede na podnebne razmere tam. Najbolj morate pri nadstreških paziti na obremenitev snega pozimi, če pri vas pada. Glede tega se prej pozanimajte pri mojstru, katere polikarbonatne plošče so za vas dejansko primerne.

Katere polikarbonatne plošče naročiti?

Polikarbonatne plošče so izjemno prilagodljive glede na velikost in debelino. Izbirajo se na podlagi namena in obremenitve nadstreška, tudi glede na naklon in uporabo. V ceno je razrez plošč že vštet, zato naročite zgolj dimenzije plošč, ki jih potrebujete ter količino in dobite že vse narejeno. So izjemno hvaležne za obdelavo in razrez ter montažo, zato jih lahko režete in montirate tudi sami.

Na voljo so vam svetovalci, ki si lahko ogledajo vašo situacijo in vam svetujejo, katere plošče so za vas res primerne, da bodo varne in funkcionalne na objektu. Svetovali vam bodo glede debeline plošč in ali vzemite polne ali pa votle.

Nekatere polikarbonatne plošče so že razrezane na standardne velikosti in jih zgolj naročite preko spleta ali telefona in vam jih dostavijo na želeno lokacijo. Razrežejo vam jih lahko na želene posebne dimenzije, ki vam ustrezajo. Tretja možnost je, da vam jih montirajo profesionalci ter jih razrežejo in namestijo pri vas na vaši lokaciji. Tako bodo polikarbonatne plošče kar najbolje izkoristili in ne bo nobenih ostankov ali da bi jih bilo premalo.

Na katere nosilce lahko montirajo plošče?

Polikarbonatne plošče je mogoče montirati na lesene ali kovinske nosilce. Ti se izberejo glede na to, h kakšni stavbi ali okolišu sodijo. Za moderne stanovanjske in poslovne stavbe se večinoma stranke odločajo za moderen dizajn kovinskih nosilcev, ki so dobro zaščiteni in odporni na korozijo. Če nosilci že obstajajo in bi radi zamenjali kritino, potem bodo mojstri te nosilce dobro očistili in zaščitili na novo, jih obnovili in šele nato bodo montirali nanje plošče, saj bodo tako obstale dolga desetletja.

Starejše in podeželske hiše lahko opremite s sodobnimi in klasičnimi kovinskimi nosilci v primerni barvi, ali pa se odločite za masivne lesene tramove, ki so enako obstojni ter močni, kot kovina. Tudi njih bodo dobro zaščitili. Če so že obstoječi, če so še v redu, jih bodo obnovili in nanje namestili nove polikarbonatne plošče, ki bodo pričarale vašemu ambientu poseben izgled in dovolile soncu, da osvetli ves vaš prostor.

 polikarbonatne plošče

Rastlinjaki in kritina zanje

Te plošče so izjemno primerne za rastlinjake in tudi kompostnike, saj prepuščajo svetlobo in so hkrati zelo trdne ter odporne na udarce in bolj tople od običajnega stekla. Rastlinjaki so običajno bolj strmi, vendar ni nujno, saj se lahko te plošče namestijo kakorkoli želite v katere koli oblike na osnovno nosilno konstrukcijo iz kovine ali lesa. Rastlinjaku lahko naročite še okna za prezračevanje, da bodo rastline imele idealne pogoje za rast poleti in pozimi. Zaščitene bodo pred mrazom, zmrzaljo, točo, premočnim soncem in izsušitvijo zemlje ter vsiljivci in nepovabljenimi živalmi.

Če imate težave in ne veste, kako bi pokrili okolico hiše oziroma balkon, teraso, nad okni ter vrati, kako bi naredili garažo za avto, rastlinjak ali druge objekte in nadstreške, se posvetujte s svetovalci in mojstri, ki vam bodo naredili načrt in povedali, za kaj vse lahko in na kakšen način uporabite te plošče. Morda boste presenečeni, saj vam verjetno marsikaj niti na pamet ne pade, kako bi jih uporabili in za kaj vse so koristne. Predvsem pa so lahke in ne obremenijo konstrukcije ali objekta, zato zdržijo tudi več snega. Pokličite takoj in naročite posvet ter ogled vaše situacije. Mojstri se bodo takoj odzvali in pomagali.

Avtor prispevka