notranja-vrata

Notranja vrata vam lahko povsem spremenijo prostor

Ste pred kratkim opremljali ali prenavljali svoj dom? Potem veste, da gre v izbiro popolnega pohištva za prostor ogromno časa in denarja. Kos notranje opreme, ki mu definitivno posvečamo premalo pozornosti, pa so notranja vrata. Kako izbrati popolna notranja vrata za svoj dom? Predstavljamo vam štiri uporabne nasvete, z upoštevanjem katerih pri izbiri notranjih vrat ne boste mogli zgrešiti.

Če v stanovanju nimate veliko oken, izkoristite vsako priložnost, da v dom vnesete nekaj naravne svetlobe. Za ta namen so odlična izbira steklena notranja vrata, ki so narejena tako, da vam zagotavljajo vso zasebnost, ki jo potrebujete, hkrati pa še vedno prepuščajo svetlobo, da se ne boste ob zaprtju vrat nenadoma znašli v mraku. Lahko pa seveda izberete tudi (skoraj) popolnoma prosojna vrata, ki bodo v vaš dom poleg zvočne izolacije in delitve prostora vnesla tudi element minimalizma. Ravno tako zaprta vrata lahko prostor optično pomanjšajo, pri steklenih vratih pa tega problema ne boste imeli, zato so krasna rešitev za že tako majhne prostore, ki jih ne želite optično še pomanjšati.
Vrata izberite glede na stil (in velikost) vašega prostora.

notranja_vrata_vrata

Kot že rečeno se za notranja vrata običajno odločamo brez tehtnega premisleka in tako »poskrbimo«, da bomo kljub brezhibni opremi vedno občutek, da v prostoru nekaj ni v redu. Vrata morajo biti prilagojena stilu prostorov, med katerima se nahajata in ga dopolnjevati. V bogato opremljenem prostoru bodo lepše do izraza prišla bolj minimalistična vrata, enako velja, če sta prostora majhna in natrpana. Pomembno je tudi, da se vrata med seboj ujemajo – po barvi, po stilu ali po obojem.
Bodite pozorni, v katero smer se bodo vrata odpirala. Še en zelo kratek nasvet, a o tem je težko povedati kaj več: Preden montirate vrata v prostor, pomislite, kako se vam zdi smiselno, da bi vanj vstopili – tako, da vrata odprete v prostor ali iz prostora.

Drsna notranja vrata za popoln izkoristek prostora. Teh težav pa ne boste imeli, če boste izbrali drsna vrata. Ta omogočajo tudi optimalen izkoristek prostora. Nemalokrat ste se kot lastnik majhnega domovanja verjetno že srečali z dilemo – možnost odpiranja vrat do konca ali izkoristek prostora za vrati? Z drsnimi vrati se boste tej dilemi popolnoma izognili, saj se odpirajo vzporedno s steno ali v steno, zato boste lahko izkoristili tudi tiste kotičke, ki bi sicer morali ostati prazni, da bi se lahko vrata normalno odpirala.
Če boste izbiri notranjih vrat posvetili vsaj malo pozornosti, bo to postala investicija, ki bo prostoru dodala vrednost in se ne bo »tepla« z drugimi elementi v njem. Obiščite spletno trgovino podjetja Štajerles Trade in si izberite vrata, ki jih bo pravo veselje pogledati.

Avtor prispevka