keramične ploščice za kopalnico

Kako izgledajo moderne keramične ploščice za kopalnico?

Izbirate popoln material za tla in stene vaše kopalnice? Keramične ploščice za kopalnico predstavljajo to, kar je parket za dnevne prostore – skratka eno najbolj tradicionalnih in najboljših izbir, kar se tiče materialov. Enostavno jih je namestiti, enostavno jih je čistiti in na voljo so v izjemno raznolikih dizajnih. Kot pri vseh drugih stvareh se tudi pri ploščicah trendi nenehno spreminjajo. Letos in drugo leto bomo sledili kar nekaj zanimivim trendom.

Velike ploščice. Čeprav se sliši nekoliko sprto z logiko, so velike keramične ploščice za kopalnico še posebej primerne za majhne prostore. Zakaj? Ker večje število majhnih ploščic ustvarja občutek natlačenosti in tako prostor optično zmanjša. Velike ploščice in drugi veliki kosi (pod pogojem, da jih seveda ni preveč) pa prostor optično odprejo in dajo vtis prostornosti. Sicer jih je nekoliko težje namestiti kot manjše ploščice, vendar bo »uau« efekt, ko jih boste prvič zagledali v svoji kopalnici, še kako vreden vsega vloženega truda in denarja.

moderne-keramicne-ploscice-za-kopalnico-1

Zanimive oblike. Keramične ploščice za kopalnico že dolgo niso več samo v obliki kvadratov. Čedalje bolj na tržišče vstopajo tudi druge oblike ploščic, med katerimi se še posebej uveljavljajo pravokotne ploščice (oziroma takoimenovani »subway tile«) in ploščice v obliki šestkotnikov. Še posebej s slednjimi lahko tvorite čudovite vzorce v videzu čebeljega panja, ki bodo vaši kopalnici dali prav poseben videz sproščujoče oaze. Poigrajte se z različnimi zanimivimi oblikami in vaš prostor bo dobesedno oživel.

Čist, minimalističen videz. Čeprav se je beseda »minimalizem« v vsakdanjo rabo prebila šele pred kratkim, pa ljubitelji nevtralnih barv, čistih linij in prostorov, ki niso zasičeni s stvarmi in vzorci obstajajo že od nekdaj. Tako kot vse ostalo pa je tudi minimalistična estetika v zadnjih letih doživela vizualni preporod in takšne ploščice so čistega in modernega videza. V kopalnici se je lažje sprostiti, če vas obdajajo umirjene barve in oblike brez kričečih detajlov.

moderne-keramicne-ploscice-za-kopalnico-2

Drzni vzorci. Ravno nasprotno od minimalistov pa ima marsikdo rad žive barve in drzne vzorce in te svoje preference na zelo estetski način prenaša v svoje prostore, tudi v kopalnico. Trenutno so zelo popularni maroški vzorci, lastniki domov in arhitekti za notranjo opremo pa radi uporabljajo tudi geometrijske in simetrične cvetlične vzorce ter kontrastne barve. Zakaj bi v želji po umirjenosti in sproščeni atmosferi zanikali svojo željo po živahno opremljenem prostoru, kamor se boste vedno znova radi vračali? Sledite svojim željam in uživajte.

Več zanimivih prispevkov za notranjo ureditev vašega doma lahko najdete s klikom na to povezavo https://obalnimaraton.si/category/oprema-interierja/

Avtor prispevka