Zaščitna oprema

Zaščitna oprema – Za varnost in udobje na delovnem mestu!

V sodobnem delovnem okolju se zaposleni srečujejo s številnimi nevarnostmi. Bodisi so izpostavljeni ekstremnim temperaturam, so v bližini nevarnih strojev ali elektrike. Morda opravljajo delo, kjer lahko hitro pride do poškodb ali ureznin. Nekateri pa so tekom delovnega procesa izpostavljeni celo strupenim kemikalijam oziroma virusom in bakterijam. Zato je izrednega pomena, da je na vsakem delovnem mestu za zaposlene zagotovljena ustrezna zaščitna oprema. Takšna, ki ne le ščiti pred fizičnimi nevarnostmi, temveč tudi pred kemičnimi, biološkimi in celo električnimi tveganji. Poleg tega pa se mora prilagajati različnim delovnim okoljem ter omogočati delavcem udobje in gibljivost. In vse te lastnosti ima zaščitna oprema podjetja Pentiv.

V nadaljevanju članka bomo predstavili, kaj odlikuje zaščitno opremo, zakaj je le ta pomembna ter kakšne vse vrste zaščitne opreme so na voljo.

zaščitna oprema

Pomen ustrezne zaščitne opreme

Kot že zgoraj omenjeno, je ustrezna zaščitna oprema nujna praktično na vsakem delovnem mestu. Igra namreč ključno vlogo pri zagotavljanju varnosti delavcev in zmanjševanju tveganj, uporabna pa je v raznovrstne namene.

Ima več pomembnih funkcij, zaradi česar nebi smela biti samoumevna. In sicer zaščitna oprema, kot so čelade, varnostna očala, rokavice in čevlji, ščiti delavce pred poškodbami, ki bi se lahko zgodile zaradi padcev, udarcev, vbodov ali drugih nevarnosti. Zagotavlja varnost pri delu z orodjem in stroji ter pripomore k ustvarjanju varnega delovnega okolja. Hkrati pa lahko zaščitna oblačila zmanjšajo tudi tveganje za zdravje. Pomagajo namreč zmanjšati izpostavljenost škodljivim snovem, kemikalijam ali biološkim nevarnostim, kar zmanjšuje tveganje za respiratorne bolezni ali druge zdravstvene težave. Pa še izboljšajo produktivnost, saj se tako delavci počutijo varne in zaščitene in so lahko bolj osredotočeni na svoje naloge.

Zakaj je zaščitna oprema Pentiv najboljša izbira?

Kaj pa torej odlikuje zaščitno opremo podjetja Pentiv oziroma, zakaj bi naj bila ravno ta zaščitna oprema boljša od vseh ostalih?

Prednost zaščitne opreme podjetja Pentiv je ta, da ponujajo res široko paleto zaščitnih izdelkov visoke kakovosti in po ugodnih cenah. Že vrsto let se zavzemajo za to, da je njihova zaščitna oprema trpežna, odporna na vremenske in ostale vplive ter vzdržljiva več let. Hkrati pa dajejo tudi poseben pomen temu, da se delavci v opremi počutijo varno in udobno. Trudijo se, da zadovoljijo raznovrstne potrebe, zato so v svojo ponudbo dali zaščitno opremo za različne poklice oziroma lažja in težja dela tako notranja kot tudi zunanja.

Poleg tega, da je njihova zaščitna oprema izredno kakovostna, pa se ponašajo tudi s tem, da imajo v ponudbi vse vrste zaščitne opreme. Na njihovi spletni strani lahko tako na primer najdete različne vrste zaščitnih delovnih oblačil za moške in ženske.

zaščitna oprema

Od delovnih oblačil do obutve, rokavic in dodatkov

Za dela na prostem ponujajo kakovostne jakne, brezrokavnike, puloverje, hlače in majice priznane znamke U-POWER. Gre za nepremočljiva oblačila, ki so izredno funkcionalna, zračna in udobna ter nudijo ustrezno zaščito. Na voljo so v več različnih izvedbah, tako za hladnejše dni kot za največjo vročino. Poleg teh imajo v ponudbi tudi zaščitne delovne obleke v fluorescentnih rumenih in oranžnih barvah, ki so izredne vidne in primerne za cestne delavce ter delavce, ki delajo v temnih pogojih ali na intervencijah. Pa tudi sezonsko delovno opremo, kot so na primer nepremočljivi dežni plašči in vetrovke.

Za dela v notranjih prostorih, na primer v proizvodnji ali industrijskih obratih, pa je na voljo zaščitna oprema kot so na primer raznovrstne majice, jopice, flisi in hlače. Pa tudi takšna oblačila, ki so neprepustna in odporna na različne aparature in škodljive snovi.

Zraven oblačil je za večino delovnih mest pomembna tudi ustrezna zaščitna obutev. Predvsem za tiste delavce, ki delajo na težje dostopnih terenih, na višini, na gradbiščih ali s težkim orodjem in stroji. V ponudbi so tako tudi nizki in visoki delovni čevlji, kot tudi takšni, ki imajo pri prstih dodatno zaščito in lahko preprečijo poškodbe. Ker za dobro opravljeno delo v večini primerov delavci potrebujejo tudi zaščitne rokavice, pa so v podjetju Pentiv seveda poskrbeli tudi za to. Na voljo so močne usnjene rokavice kot tudi protivrezne, plastične, termo rokavice in rokavice iz poliestra. Zaščitna oprema pa je izpopolnjena še z različnimi dodatki. Tukaj so kakovostne zaščitne nogavice, kape, ki pridejo prav ob močnem soncu ali mrazu, kolenčniki za hlače in pasovi.

Mislimo, da ne rabimo več naštevati, kajne? Vsa zaščitna oprema je na voljo na spletni strani podjetja Pentiv!

zaščitna oprema

Avtor prispevka