Robotski sesalniki

Čisto okolje s pomočjo pametne tehnologije sesanja

V sodobnem svetu, kjer je čas dragocen vir in vsakodnevne obveznosti zahtevajo vašo pozornost, je tehnologija postala nepogrešljiv pripomoček za lajšanje gospodinjskih opravil. Ena izmed najvidnejših inovacij v zadnjem desetletju, na področju gospodinjskih aparatov, so nedvomno robotski sesalniki. Zmožnost samostojnega čiščenja talnih površin je prinesla revolucijo v domovanja ter omogočila prihranek dragocenega časa in truda.

Pojavila pa se je prav tako druga zasnova naprav, ki naravnost odstopajo iz tradicionalne robotske zasnove. Gre za pokončni sesalnik podjetja Roborock, klikni tukaj, ki je oblikovan vertikalno. To vam omogoča enostavno rokovanje, brez nadležnih kablov in preklapljanja iz ene vtičnice v drugo.

Kako robotski sesalniki delujejo?

Robotski sesalniki, zasnovani na osnovi napredne robotske tehnologije, združujejo inovativno strojno opremo, napredne senzorje ter pametne algoritme za kakovostno navigacijo. Njihova osrednja naloga je avtomatsko in učinkovito čiščenje različnih vrst talnih površin, vključno s trdimi tlemi, preprogami ter parketi.

S pomočjo senzorjev, ki zaznavajo ovire in padce, se robotski sesalniki samodejno prilagajajo okolju ter se izognejo trkom s pohištvom, hišnimi ljubljenčki, stopnicami in drugimi nevarnostmi.

Omogočajo vam tudi vodenje na daljavo, kar pomeni, da jih lahko enostavno navigirate, kjerkoli že ste, kar preko aplikacije. Določite mu lahko, katerih prostorov ne sme obiskati, so torej na listi prepovedanih ter katere mora obiskati in jih očistiti. Nastavite lahko prav tako čas njegovega vklopa in druge različne funkcije delovanja.

Robotski sesalniki, zasnovani na osnovi napredne robotske tehnologije, združujejo inovativno strojno opremo, napredne senzorje ter pametne algoritme za kakovostno navigacijo.

Tekmovanje robotski sesalniki in pokončni sesalnik

Glede na to, kakšne so vaše potrebe in vaš življenjski slog, boste izbrali tistega, ki vam je bolj pisan na kožo. Kaj mislimo s tem? Vse je odvisno od tega, koliko ste zdoma in kaj od same naprave pričakujete.

Če pogledamo prednosti, bi rekli, da robotski sesalniki:

 • ne potrebujejo dodatne pomoči za sesanje in pomivanje površin,
 • se lahko vodijo mobilno,
 • se samodejno polnijo, praznijo umazanijo in menjujejo vodo,
 • primerni so za mokro in suho čiščenje,
 • delujejo ob točno določenem času v dnevu (možnost nastavitve neposredno ali preko aplikacije),
 • dosežejo prav vsak kotiček, ki jim je na voljo,
 • predstavljajo avtomatizirano rešitev za čiščenje različnih vrst tal.

Njihove omejitve so v tem, da niso zmožni čistiti visokih preprog, doseči težko dostopnih mest, kot so ozki koti, in podobno. Če ste torej oseba, ki želi avtomatizirano čiščenje tal in tako več časa zase in druga opravila, bodo robotski sesalniki prava izbira za vas.

Če ste bolj na strani statičnih, ročnih vrst, bodo za vas pokončni sesalnik, ki pa ponujajo:

 • suho ali mokro čiščenje,
 • zadostuje za sesanje dvonadstropne hiše,
 • visoko in močno zmogljivost sesanja,
 • številne možnosti dodatkov,
 • globinsko čiščenje,
 • enostavno upravljanje brez kabla,
 • zaradi pokončne oblike so udobni in enostavno se jih manevrira po prostoru,
 • primerni so za vse vrste podlag, tudi preproge in trdna tla,
 • hitro in enostavno vzdrževanje,
 • njihovi dodatki so UV sterilizacija ter visokokakovostni filtri za boljši zrak,
 • zaslon OLED s prikazom različnih informacij,
 • enostavna menjava delov, vrečke za prah in vzdrževanje,
 • zmogljiva baterija.

Če ste pristaš opravljanja stvari s svojimi rokami, bo prava izbira torej pokončni sesalnik, saj omogoča udobno držanje, močno sesanje in lahko manevriranje tudi po skritih kotičkih.

Tudi akumulatorski pokončni sesalnik vas bo navdušil, saj boste z njim lahko delo opravljali stoje in brez vrtečega se kabla.

Moč in vzdržljivost baterije

Vsaka naprava ima določeno moč, čas in način sesanja, zato je dobro, da glede na velikost svojega stanovanja ali hiše izberete tisto, ki vam bo najbolj olajšala delo in prihranila čas. Avtomatski sesalniki imajo zmogljivost, da ostanejo aktivni do 180 minut, medtem ko ima pokončni sesalnik, glede na nivo in moč čiščenja, ki ga izberete: eco, normal, turbo, na voljo od 10 minut do 90 minut baterijskega delovanja.

Številni pametni roboti se, že med samim delom ali pred izklopom, torej porabo baterije, zapeljejo do polnilne postaje in se samodejno napolnijo. Pokončni sesalniki pa tega sami ne zmorejo, zato jih po končanem delu morate sami postaviti na polnilno postajo.

Klikni tukaj in izberite ugodno rešitev za čist dom

Sesalniki številnih podjetij, kot je na primer Roborock, so danes že tehnološki napredek, s katerim imate možnost izbirati več prostega časa, medtem ko oni opravijo kakovostno delo namesto vas. Cenovno dostopne, avtomatske pripomočke, v osnovi dobite že za »slabih« 500 €. Tem pa se cena postopno dviga glede na zmogljivost, moč in dodatke.

Najnovejšo tehnologijo z izjemno močjo in nadgrajenim sistemom si lahko zagotovite že za 1.500 € ali na večmesečnih obrokov, po dogovoru.

Tudi akumulatorski pokončni sesalnik vas bo navdušil, saj boste z njim lahko delo opravljali stoje in brez vrtečega se kabla. Različne tehnologije so vam na voljo od 300 € do 500 €.

Ne glede na izbiro je jasno, da se tehnologija na področju sesalnikov nenehno razvija in izboljšuje. S prihodnjimi inovacijami ter napredki v umetni inteligenci in senzorski tehnologiji se lahko veselimo še bolj učinkovitih, prilagodljivih in inteligentnih naprav, ki bodo olajšale vaše gospodinjske obveznosti.

Vsekakor ste priča nenehnemu napredku na področju sesalnikov, ki vam omogočajo čistejše in bolj udobno bivanje. Bodisi so vam pisani na kožo robotski sesalniki ali pokončni, eno je gotovo: s temi inovativnimi pripomočki lahko resnično dvignete kakovost svojega življenja in se osredotočite na tisto, kar vam je resnično pomembno.

Avtor prispevka