Okrasno kamenje za lepši videz vašega doma in vrta

Ob poletnih večerih je za marsikoga najbolj prijetno prav večerno druženje zunaj na terasi, na zelenici ali podobnih zunanjih površinah. Da pa bi vi in vaši gostje lahko resnično uživali v vseh lepotah zelenja, je dobro poskrbeti za lep videz okolice. Poseben estetski vtis vam pričara prav posebno okrasno kamenje za vaš dom, s katerim še bolj poudarite lepe linije rastočih rastlin, obenem pa ga lahko uporabite kot mejo med posameznimi zunanjimi prostori.

Tudi dekorativni kamen podjetja PietraProject vseh mogočih oblik in dimenzij, s katerim lahko opremite notranje prostore, je odličen način za ustvarjanje občutka domačnosti in visoke elegance. Še posebej privlačne kombinacije lahko ustvarite s sočasno uporabo ujemajočih se pohištvenih elementov, ki s svojo podobo in prisotnostjo vdihnejo novo življenje v vsak prostor. Za ogled posameznih vzorcev zadostuje le en klik.

Okrasno kamenje

Z njim lahko opremite kopalnico

Vedno več navdušencev nad prenovo doma se odloča za sodobne rešitve pri opremi notranjih prostorov. Zdi se, da so še posebej ustvarjalni in eksperimentalni pri opremi kopalnic. Kako tudi ne, ko pa poleg visoke estetske vrednosti dekorativni kamen ponuja tudi odlično funkcionalnost. Zato je prava izbira za vse, ki iščejo lepe in praktične stenske ali talne obloge v kopalnici ali kuhinji.

Zaradi svojih lastnosti je ta material zelo primeren za prostore, kjer obstaja visoka vlažnost. Je namreč zelo odporen na zunanje vplive, posledično pa je naravni dekorativni kamen enostaven za vzdrževanje. Način obdelave zagotavlja izjemno gladke površine, zaradi česar je tudi čiščenje takšnih površin zelo enostavno.

 

Uživajte v igri svetlobe in barv

Za posebno vzdušje lahko po vgradnji poskrbite tudi z osvetlitvijo prostora. Ker je okrasno kamenje povsem naravno, vsebuje manjše kristale, ki zelo variirajo v barvah. Ko se pod lomom zunanje svetlobe pod različnimi koti kristalčki osvetlijo glede na svoje naravne danosti, se tako ustvari živahen in igriv estetski učinek, ki pušča vtis trodimenzionalnosti.

Največja prednost naravnih materialov je prav njihova neponovljivost, saj je praktično vsak posamezni kos, vsak posamezni kamenček popolnoma edinstven in niti ena površina ni enaka drugi. Tako zunanji kot notranji dekorativni kamen ponujata številne različne barvne odtenke, ki so odvisni predvsem od primesi, prisotnih v ozračju v času nastajanja kamna. Posamezne površine, obsijane s sončno svetlobo, tako resnično oživijo pred vašimi očmi.

 

Kako izbrati pravi dekorativni kamen za zunanje in notranje površine?

Zunanje okrasno kamenje je odlična izbira za prenovo vrtov in zunanjih površin. Pri opremi zunanjih površin pa velja nekaj napotkov. Če želite uporabiti dekorativni kamen za olepšavo zunanjih prostorov, ki so zaščiteni pred vremenskimi vplivi, kot so na primer tla pod nastreški, potem veljajo manjši vzorci za boljšo izbiro.

Na splošno velja, da se lahko pri določenih dimenzijah odločite tako za zunanjo kot notranjo uporabo, vendar je za zunanje stenske obloge najprimernejši le visokokakovosten dekorativni kamen, ki je odporen na vse vremenske spremembe, se ne drobi in ne vsebuje železove rude.

Kot notranje talne obloge pa lahko uporabite talne plošče iz naravnega kamna, s katerimi lahko ustvarite posebne mozaične, cvetlične, geometrične in druge vzorce. Tudi izbira med barvnimi vzorci vam ponuja številne razgibane kombinacije. Bogata ponudba posameznih vzorcev, ki vam jih lahko pričara naravni dekorativni kamen, je le en klik stran.

Ali je okrasno kamenje primerno tudi za cvetlične lončke?

Seveda! Uporabite ga lahko tudi kot poseben okras v cvetličnih lončkih in notranjih gredah. Zelo lepe učinke namreč lahko dosežete z uporabo v notranjih prostorih. Izbirate lahko med številnimi različnimi oblikami, barvami, dimenzijami in vzorci.

Zaradi visoke odpornosti materiala na vse vremenske vplive pa je zanj značilno tudi dobro ohranjanje naravne barve. Dež tako na njem ne bo pustil vidnih sledi in se ne bo razbarval tudi ob dolgotrajni izpostavljenosti. Pri iskanju ustreznih vzorcev in dimenzij lahko upoštevate tudi že obstoječe stavbno pohištvo in svojo izbiro prilagodite tako, da poiščete ujemajoče barvne odtenke, dimenzije in vzorce. Tako boste dosegli usklajen in uravnotežen videz.

 

Privlačno in funkcionalno okrasno kamenje za vaš dom

Pri prenovi zunanjih površin si marsikdo želi poleg lepšega videza tudi poskrbeti za praktični vidik, ki bo poskrbel za boljšo prehodnost med posameznimi zunanjimi predeli. Ne glede na to, ali imate zunaj pred hišo dvorišče, vrt ali samo dovoz, lahko z premišljeno izbiro poleg domiselne in preproste dekoracije poskrbite tudi za rešitev tega problema.

Hladne, neizrazite in monotone zelene površine lahko poživite z drugačnimi barvnimi odtenki. Odločite se lahko za okrasno kamenje v podobi rumenega, črnega, modrega, rožnatega ali rdečega marmorja • izbira je povsem vaša. Odločite se lahko tudi za večbarvne kombinacije. A vseeno pri tem ne pretiravajte.

Če ste velik ljubitelj barv in radi z njimi eksperimentirate, pazite, da vas med izbiro preveč ne zanese. Z nepremišljeno odločitvijo namreč lahko popolnoma porušite estetsko ravnovesje vašega vrta, terase ali dvorišča. Pri izbiri naj vas vodi želja po doseganju ravnovesja med teksturami in barvami, da dosežete vtis prefinjenosti in elegance. Če vseeno še niste prepričani o tem, kako uporabiti okrasno kamenje, se posvetujte s strokovnjaki podjetja PietraProject, kjer vam bodo z veseljem pomagali.

Avtor prispevka