Notranje oblikovanje

Brezmejnost notranje arhitekture za dom

Primerna zasnova, ki jo oblikuje arhitektura doma, je zelo pomembna za sproščeno in domačno bivanje. Notranje oblikovanje se začne že pri sami postavitvi ideje in traja vse do konca projekta. Zato, da boste lahko ustvarili kakovosten ambient, v katerem boste tako vi kot vaši bližnji naravnost uživali, vam bodo v prvem koraku na voljo zanesljivi arhitekti v Ljubljani, ki vam bodo pomagali, da se izognete številni začetnim dragim napakam. Ob enem vam bodo ponudili kakovostne in dolgotrajne rešitve za notranje oblikovanje in dizajn po meri.

Kdaj veste, da potrebujete notranje oblikovanje?

Potreba po strokovni obravnavi se pojavi predvsem v primerih, kadar imate npr. s partnerjem dva različna okusa in jih sama ne znata primerno implementirati, ali v primerih, kot so:

 • Proces gradnje ali obnove stanovanja/ hiše:

Kadar načrtujete obnovo ali novo gradnjo prostora, vam ob tem lahko pomaga strokovnjak za notranje oblikovanje, s katerim skupaj izberete najbolj primerno razporeditev, materiale ter palete barv, da dosežete želeno funkcionalnost in estetiko.

 • Ste brez navdiha ali ideje:

Morda te se znašli na točki, kjer nimate jasnih vizij, kako želite urediti prostor. Tukaj vam lahko zanesljivi arhitekti v Ljubljani pomagajo ustvariti zasnovo ter razviti kreativne ideje, ki bodo na koncu izražale vaš osebni slog ter potrebe.

 • Prostorske omejitve in težavna optimizacija:

Imate na voljo ozek in majhen prostor, ki mu bi želeli vliti kreativno obliko, katera bo funkcionirala? Arhitekti v Ljubljani vam lahko dajo odlično strokovno znanje, pomagajo razporediti pohištvo ter določiti pretok prostora.

 • Uskladitev sloga:

Za zasebne in poslovne prostore je dobro, da ustvarite harmonijo, ki se odlično usklajuje preko sloga, barv, tekstur in materialov. Pri tem vam lahko odlično pomaga strokovnjak, ki bo poskrbel za celovito in estetsko privlačno okolje.

 • Prodaja nepremičnine:

Želite svojo obstoječo nepremičnino čez nekaj časa prodati? Njeno vrednost lahko dvignete z dobro načrtovano ter privlačno oblikovano obliko, ki bo privabila potencialne najemnike ali kupce.

Ste se prepoznali v kateri od zgoraj naštetih situacijah? Svetujemo vam, da razmislite o sodelovanju s profesionalcem, ki lahko vaš dom spremeni v harmonično okolje za aktivno, delovno ali ležerno energijo.

Potreba po strokovni obravnavi se pojavi predvsem v primerih, kadar imate npr. s partnerjem dva različna okusa.

Ustvarite svoj sanjski dom

Kadar pride trenutek za postavitev vašega sanjskega domovanja ali delovnega prostora, je čas, da glede na svoje želje le-tega kakovostno opremite. Če se vam zdi, da bi potrebovali mnenje strokovnjaka ali celo njegovo pomoč, ki vas vodi od začetne do končne postavitve, vam svetujemo, da povprašate o svojih možnostih in si zagotovite brezplačen posvet.

Kako poteka notranje oblikovanje iz oči, ki jih vidijo arhitekti v Ljubljani?

 • Spoznavni sestanek: se spoznate in predstavite svoje vizije, želje in stil za oblikovanje.
 • Izbira barv, stila in materialov: nato se pripravi idejna zasnova, na podlagi izbranega stila, materialov in barv, ki služijo za nadaljnji proces.
 • Izris tlorisa: po izmeri, trenutnem stanju ter vaših željah, se pripravijo do tri razporeditve prostora. Po potrditvi ali manjših spremembah se nadaljuje na naslednjo fazo.
 • Razsvetljava: je ena najpomembnejših izbir, saj ustvari edinstven ambient in drastično vpliva na vaše razpoloženje, produktivnost in počutje. Zato je razporeditev zelo pomembna.
 • Možnost 3D vizualizacije: Velikokrat vam arhitekti v Ljubljani pripravijo prav tako 3D vizualizacijo, preko katere točno vidite, kako bo postavitev, dekoracija in razsvetljava v prostoru funkcionirala.
 • Izvedba: če ste z vsemi zgoraj naštetimi elementi zadovoljni, vam izbrani oblikovalec pripravi izvedbeno mapo, v kateri so vse informacije ter izrisi za izvedbo samega projekta.

Po želji lahko nadaljujete v izvedbo z njim ali pa predate imenovano mapo drugim osebam, ki bodo izvedle notranje oblikovanje.

Prednosti, ki jih ima notranje oblikovanje in dizajn po vaši meri

Interior in njegovo oblikovanje ne zajema le izbire pohištva in različnih materialov, saj arhitekturno dovršeni prostori omogočajo boljšo kakovost bivanja ter praktično, estetsko, funkcionalno in učinkovito uporabo izbranih prostorov.

Prednosti, ki omogočajo pozitivne spremembe:

 • način razmišljanja,
 • organiziranje časa ter prostora (omogočanje enostavnega premikanja ter skrajšana pot),
 • boljše in bolj kakovostno bivanje,
 • razvoj lastnih potencialov in potencialov podjetja,
 • višje izražanje sebe, vrednot, načel ter pogleda v prihodnost.
Arhitekti v Ljubljani predstavljajo vrhunsko strokovnost in ustvarjalnost v svetu oblikovanja.

Preko kakovostno zasnovanih prostorov boste lahko svetu sporočali svoj pogled in številne zasnovne ideje. Vsekakor pa se morate zavedati, da je vsako notranje oblikovanje zase unikat, saj tako bivalni kot poslovni prostori sledijo namenu in vizijam, ki so resnično le vaši.

S tem ko bodo v vaš projekt vključeni arhitekti v Ljubljani, boste želeno zasnovali v kratkem času kakovostno, funkcionalno ter s prihrankom svojega časa, energije ter stresa.

Arhitekti v Ljubljani predstavljajo vrhunsko strokovnost in ustvarjalnost v svetu oblikovanja. Njihova edinstvena sposobnost združevanja lokalnih vplivov, sodobnih pristopov in skrbnega načrtovanja omogoča ustvarjanje prostorov, ki presegajo pričakovanja in očarajo s svojo lepoto. Torej, če iščete popolno notranjo preobrazbo, ki bo odražala vašo edinstvenost, in ustvarilo prostor, v katerem se boste počutili navdihnjeno in udobno, premislite o sodelovanju z arhitekti v Ljubljani.

Z njihovo pomočjo boste lahko uresničili svoje sanje in tako ustvarili priljubljen prostor, ki bo resnično odražal vašo osebnost, življenjski slog ter izpolnil vse vaše potrebe.

Avtor prispevka