sedežne garniture

Sedežne garniture – kvalitetne, slovenske in udobne

Če je dnevna soba osrednji prostor v domu, je zagotovo sedežna garnitura središče dnevnega prostora. Zavedajte se, da moderne sedežne garniture, ki so trenutno na tržišču, niso samo lepe, narejene po meri, iz zdravih, trpežnih in okolju prijaznih materialov, pač pa so predvsem kvalitetne sedežne garniture. Pomembno je, da pri izbiri veste, koliko družinskim članom bo namenjena, kje v prostoru bo stala, kako velika mora biti in ali bo namenjena predvsem sedenju ali predvsem počivanju in sproščanju.  Kaj še posebej odlikuje takšne sedežne garniture, pa si preberite v nadaljevanju.

Kot pri nakupu vsakega dela pohištva ali opreme je tudi pri sedežni garnituri pomembno, kaj jo odlikuje, saj se tako lažje odločimo za določenega proizvajalca in model sedežne garniture. Zdaj pa zares poglejmo, kaj so tiste lastnosti oz. odlike, ki jih imajo zares kvalitetne sedežne garniture.

sedezna-garnitura-1
• Kvalitetna slovenska izdelava – za slovenske proizvajalce sedežnih garnitur je še posebej pomembno in največji znak kakovosti to, da je vse narejeno pod nadzorom izpod rok domačih mojstrov. Vsak lesni spoj notranjega ogrodja, vsak nanos lepila, vsa tapetniška dela, krojenje ter šivanje, vse to za slovenskega proizvajalca predstavlja veliko odgovornost ter zavezanost, da vsakemu kupcu ponudi brezhiben izdelek, ki jim je v ponos, kupcem pa v doprinos.
• Uporabljeni le najboljši materiali – vsi materiali, ki so uporabljeni pri izdelavi sedežne garniture so bili pred tem preizkušeni, njihove karakteristike so bile preizkušene in so garantirano kvalitetni.
• Zagotavljajo udobje – v sodelovanju z najboljšimi podjetji na tem področju, proizvajalci vlagajo v ergonomiko sedenja in ležanja. Zato lahko izberete med več različnimi načini izdelave, ki jih lahko pred nakupom seveda preizkusite.
• Edinstven dizajn – po vaših željah, od klasičnih do ekstremnih linij, da vam bo sedežna všeč na pogled in da boste na njej z veseljem sedeli, ležali in se sproščali.
• Konkurenčna cena za najboljšo kvaliteto – kvalitetna sedežna garnitura je investicija za daljše časovno obdobje, zato obiščite prodajni salon, si oglejte ponudbo v živo in jih preizkusite ter izberite najboljšo garnituro za vas in vaš dom.

sedežne garniture

Čiščenje in vzdrževanje sedežnih garnitur
Kvalitetno sedežno garnituro odlikuje tudi enostavno vzdrževanje in čiščenje. O tem pomembnem delu, se pozanimajte še pred samim nakupom. Nekatere sedežne garniture so oblikovane in narejene tako, da imajo snemljive prevleke, ki jih lahko preprosto snamete in operete. Zaradi uporabe različnih materialov je treba tudi pranje prilagoditi, zato nekaj previdnosti ne bo odveč. Za nekatere snemljive prevleke se uporablja suho pranju z organskimi topili, ki zagotavljajo enak učinek čiščenja kot pri mokrem pranju z vodo. Take prevleke je najbolje odnesti v kemično čistilnico, kjer bodo zanje poskrbeli profesionalno, da vam bodo služile še vrsto let. Po pranju sledi likanje, tudi v tem primeru bodite pozorni na navodila za likanje, ki jih natančno preberite in tudi upoštevajte. V primeru, da imate prevleke sedežne garniture, ki jih lahko očistite z mokrim pranjem, kjer se za pranje uporablja voda. Upoštevajte tri procese mokrega pranja in sicer čiščenje, izpiranje in sušenje. Pri mokrem pranju bodite pozorni na maksimalno temperaturo, ki je strogo določena na etiketi, ne eksperimentirajte, ker vam bo zagotovo žal. Po sušenju se prevleke sedežne garniture še zlikajo, spet po navodilih.

Ne glede na to za kakšno sedežno garnituro se boste na koncu odločili, naj vam bo všeč že na prvi pogled. Udobna in v velikosti, da se boste lahko na njej spočili, sproščali in uživali. Predvsem pa narejena iz kakovostnih materialov, da vam bo služila in vas razveseljevala daljše časovno obdobje. Za konec naj vas opomnimo še za eno pomembno stvar, če ste s proizvajalcem sedežne garniture zadovoljni, priporočite ga naprej svojim prijateljem in razveselite še njih. Saj veste, da je treba srečo deliti, kajne?

Written by