lesena okna

Lesena okna za v vsako stanovanje in hišo

Prenavljate obstoječe stanovanje, ali si urejate nov dom, v obeh primerih se lahko odločite za lesena okna, saj je vgradnja lesenih oken spet v trendu, hkrati pa je trajnostna in cenovno ugodna izbira. Na kaj vse morate biti pozorni pri izbiri lesenih oken pa preberite v nadaljevanju.

Podjetja za izdelavo lesenih oken uporabljajo res le najkakovostnejši les: smrekov, macesnov, hrastov in les različnih eksotičnih vrst. Izberete si lahko tako rekoč vse, saj bodo izdelovalci združili vaše želje in njihove predloge ter naredili lesena okna, ki bodo narejena po vaših željah in potrebah. Ob tem se zavedajte, da boste dobili unikatna lesena okna, saj je vsako okno narejeno po naročilu novega uporabnika. Za lesena okna je značilno, da vsak prostor naredijo prijetnejši in dajo občutek topline ter pristne domačnosti.

lesena-okna

Katera lesena okna izbrati v poplavi različnih modelov?
Še niste povsem prepričani, ali bi izbrali lesena okna ali kombinacijo les in alu okna? Kontaktirajte podjetje in z veseljem vam bodo pomagali razrešiti dilemo, kaj izbrati glede na vaše želje in potrebe. Izberete lahko barvo, obliko in tudi med standardnimi evro profili 68, 78 in 92 mm. Tako dobite lesena okna, ki so primerna za vsak interier in vse vremenske razmere. Ne glede na to, za kakšno leseno okno se boste odločili, so vsa lesena okna okolju prijazna, naj izpostavimo, da ustrezajo vsem nizkoenergijskim standardom in so zaščitena z ekološkimi premazi po razpoložljivi barvni karti. Nekaj karakteristik nekaterih modelov si lahko preberete spodaj.

Lesena okna s profilom 68 mm
Pri tovrstnih oknih je leseni okvir debeline 68 mm, ki je večslojno lepljen. Podboj se vgradi debeline 68 mm, les je ekološko zaščiten po razpoložljivi barvni karti. Steklo je mogoče vgraditi debeline od 24 do 30 mm, kar omogoča precej različnih oblikovnih in tehničnih rešitev, pri toplotni, zvočni in varnostni zaščiti. Naj omenimo še to, da je dodatno tesnilo mogoče namestiti med podboj in krilo.

lesena okna

Lesena okna s profilom 78 mm
Ta lesena okna imajo možnost vgradnje različnih debelin stekla od 34 do 40 mm, ki omogočajo različne oblikovne in tehnične rešitve pri toplotni, zvočni in varnostni zaščiti. Leseni okvir takšnega okna je debeline 78 mm in je večslojno lepljen. Podboj se vgradi debeline 78 mm, les je ekološko zaščiten po razpoložljivi barvni karti. Med krilo in podboj sta vgrajeni dve tesnili.

Lesena okna s profilom 92 mm
V primeru, da izberete ta lesena okna je možno vgraditi steklo debeline od 38 do 54 mm, kar omogoča različne oblikovne in tehnične rešitve pri toplotni, zvočni in varnostni zaščiti. Sam leseni okvir je debeline 92 mm in je večslojno lepljen. Podboj se vgradi debeline 92 mm. Les okvirja je ekološko zaščiten po razpoložljivi barvni karti. Standardno sta med krilom in podbojem vgrajeni dve tesnili, možno je vgraditi še tretje tesnilo – vertikalno v okenski podboj.

Poglejmo še nekaj splošnih prednosti lesenih oken:
• Leseni okvirji so večplastno lepljeni,
• globina vgradnje podbojev je 95 mm, 92 mm, 78 mm in 68 mm,
• lesena okna so premazana z ekološko zaščito po razpoložljivi barvni karti,
• vogalni spoji zagotavljajo visoko stabilnost,
• za zvočno in toplotno izolacijo ter varnost poskrbijo stekla debeline do 60 mm,
• velika izbira različnih barvnih odtenkov za zunanji in notranji del oken,
• itd.

Kako izbrati prava lesena okna za vaš dom?
Preden greste v nakup novih oken, se vprašajte, kakšna okna si želite, koliko jih potrebujete in kakšen je vaš proračun? Ko imate odgovore na ta vprašanja, lahko začnete iskati različne ponudnike, ki izdelujejo oz. prodajajo okna, kot si jih želite vi. V primeru, da se odločite za lesena okna, ki so okolju in vaši denarnici prijazna, potem kontaktirajte podjetje Gašper. Lahko jih pokličete ali jim pošljete za povpraševanje. Z veseljem vam bodo odgovorili na vsa vprašanja in vam poslali ponudbo za lesena okna. Ko izberete ponudnika pri njem naročite lesena okna. Ob naročilu se dogovorite vse podrobnosti od modela, barve, vrste lesa, velikosti, števila in še mnogih drugih stvari. Dogovorite se tudi za ogled vašega objekta, da opravijo natančne meritve. Potem pa počakate, da vam želena okna izdelajo, pripeljejo in vgradijo. Tako bo tudi vaš dom dobil nov pogled na svet – lesena okna, ki vas bodo navduševala leta in leta s svojo funkcionalnostjo, varnostjo, dolgoročnimi prihranki in domačnostjo.

Avtor prispevka